Reservar

08
Feb
2016

Que son els CrossFit Opens?

Por csm 0

En menys de dues setmanes comencen els CrossFit Opens, tots els homes i dones de tot el món es preparen per poder realitzar els Wod del 2016 en les millors condicions possibles.


Què són els Open?

Els Open son 5 Wods que es publiquen durant 5 setmanes consecutives. Aquí a Catalunya els podem conèixer la matinada de Divendres, a partir del 25 de Febrer.

Dave Castro, director dels CrossFit Games, es reuneix amb un parell o tres atletes per fer la presentació dels Wods el Dijous a la nit i els atletes realitzen el Wod davant de tot el món.

Després de la presentació, tota la comunitat de crossfit de tots els boxs tenen l’oportunitat de realitzar el wod i penjar els resultats a internet fins al dijous següent, abans de la presentació del següent wod 16.2. I així consecutivament fins a realitzar els 5 workouts.

Per què és fan els Opens?

Hi ha una part competitiva, els 30 millors de la regió Europea, passen a la semifinal dels CrossFit Regionals que aquest any es disputen a Madrid durant un cap de setmana de Maig. Allà es reuneixen atletes professionals per aconseguir una plaça pels CrossFit Games (el mundial de CrossFit).

Per altre banda, hi ha la part de comunitat, de reptes, de millorar alguns resultats o de que per primera vegada et surti un Ring Muscle Up. Moltes persones s’autoconvençen que els opens no és una cosa que ells hagin de fer, i s’equivoquen totalment.

Per què els Opens és per tothom?

Els Opens és una cosa que hem de fer tots, t’esforçaràs molt més que en un wod normal, perquè te’n adonaràs que a partir del 3,2,1… GO! Formes part d’alguna cosa molt gran.

Estaràs realitzant el 16.1 i veuràs que tu estàs fent un wod amb uns standars establerts a nivell mundial i que si tens algun amic o familiar que practiqui CrossFit a l’altre punta del món, aquella setmana ell també el farà.

Tindràs aquest punt de competitivitat que comparteixes quan vens a fer una classe, però no només amb els teus companys sinó també amb aquelles persones d’arreu del món.

Durant el wod, sempre tens una persona que t’està controlant les repeticions i que vigilarà que facis els moviments dins dels estàndards establerts, això farà que el teu esforç es converteixi en un 150% de la teva capacitat.

A més a més, tens a tots els teus companys animan-te perquè no paris de sumar repeticions, te’n adonaràs que totes les repeticions conten i t’esforçaràs fins al últim segon. Sentiràs una autosuperació enorme quan te’n adonis que has acabat un wod que segurament no et veies capaç.

L’energia que es respira els dies que es fa el wod dels opens és brutal, tothom creu en tu, tothom està allà per treure’t el millor de tu i per recordar-te que formes part d’una família on tothom és important.

Compatiràs amb els millors de tot el món, potser competir contra Camile Le Blanch o Rich Fronning, et serà totalment igual, però podràs comparar-te en quin nivell estàs en relació a gent normal que practica el crossfit com a hobbie igual que tu.

Moltes vegades comparar els resultats ens és igual, o no li donem importància, però si practiques CrossFit és perquè en certa forma t’agrada veure com evoluciones, i una bona forma de veure l’evolució és comparar-te amb la resta de participants, ja sigui amb els que estan fent la classe amb tu, com amb aquell cosí que viu a l’altra punta del món que també està fent els Opens amb els mateixos estàndards que tu.

El resultat et servirà com un benchmark, sempre sabràs com vas fer aquell wod o com el vas organitzar, al llarg del següent any faràs algun wod semblant i et referiràs al 16.2 com a referència per veure afrontaràs el que tens davant.

Moltes persones s’autoconvençen que els Opens no és quelcom per ells, però els Opens formen part del CrossFit, forma part de la comunitat, formes part del box i és un bon repte, milloraràs resultats i veuràs que ets capaç de fer un wod amb les condicions establerts.

Des de CrossFit Sant Martí us animem a què participeu en aquest esdeveniment mundial. Durant les 5 setmanes d’Open, cada divendres a totes les classes es faran els Wods de Open amb un jutge que et validarà els resultats. No t’ho pots perdre!!

 

Astrid Galimany

Head Coach de CrossFit Sant Martí.

Tags for this post
Artículos relacionados

06 May 2019

Chalk On 4.0

author: coachCFSM

11 Feb 2019

8º Lift & Drink

author: coachCFSM

30 Ene 2019

Lift and Drink

author: coachCFSM