Reservar

14
Sep
2015

Consells per a la bona pràctica dels exercicis d’halterofília

Por csm 0

Tornem de vacances i tenim molts projectes per aquest nou curs. El primer es començar amb les classes  d’halterofília aquesta setmana amb el Joshua Jové, el nostre entrenador d’halterofília, esportista professional des de fa 5 anys i amb més de 10 anys d’experiència dins del weightlifting.

Per entrar en matèria, ens ha deixat uns consells bàsics on fa referencia a la importància d’una bona tècnica en l’execució de tots els exercisis que es realitzen en un wod. Una bona tècnica és el que ens permet optimitzar l’entrenament, millorar les marques i per últim, però no per això menys important, evitar lesions.

Com a professional d’halterofília es reserva només en la bona tècnica dels moviments amb la barra. En la seva primera publicació vol donar 4 punts clau que ens serviran per tots els exercicis de Clean & Jerk i Snatch:

Núm. 1: L’esquena sempre, i quan dic sempre és sempre, ha d’estar recta. Això ho aconseguirem amb la posició del cap. Si nosaltres aixequem lleugerament el cap, automàticament l’esquena es posa recta.

Núm. 2: La zona abdominal i lumbar sempre ha d’estar activada, per evitar també que se’ns corbi l’esquena i protegir-la amb la musculatura.

Núm. 3: molta importància en la sensació de pes als peus, ja que és allí on comença tota l’estructura i on hem de tenir sempre el pes al lloc correcte, ben centrats i tenir sempre el major equilibri possible.

Núm. 4: els moviments sempre han de ser néts i mai forçats, encara que tinguem un pes elevat hem d’aconseguir fer la tècnica el millor que puguem igual que quan tenim percentatges baixos.

 

Halterofilia en CrossFit Sant Martí

Halterofilia en CrossFit Sant Martí

Halterofilia en CrossFit Sant Martí

 

Estigueu atents, perquè a mesura que vagin passant els mesos en Joshua ens anirà guiant per millorar els nostres moviments olímpics i poder anar millorant les nostres marques.

Gràcies Joshua!

Tags for this post